субота, 2 липня 2016 р.

Чим зайняти дитину на канікулах

Чим зайняти дитину на канікулах?
         Чим дитині зайнятися на канікулах? В першу чергу, для дитини необхідно скласти чіткий розпорядок дня. Безумовно це не означає, що малюк повинен жити за суворої армійської дисципліни, однак кілька важливих справ за день йому можна доручити. Це може бути прибирання своєї кімнати, догляд за домашніми тваринами, миття посуду, винесення сміття та інші дрібні справи.

         Школярі влітку повинні не розлучатися з книгою, читати щодня.  Це також повинно стати одним з обов'язкових справ протягом дня. Не варто змушувати дитину читати насильно, нехай для початку це буде декілька сторінок в день. А дійшовши до розвитку сюжету, дитина сама зацікавиться і їй захочеться прочитати книгу до кінця.
Постарайтеся захопити дитину чимось новим. Наприклад, запишіть її в який-небудь новий гурток, на який під час навчання не вистачало часу, відправте в музичну школу, спортивну секцію. Крім того, ви можете зайняти дитину просто купивши їй велосипед, ролики, недорогий фотоапарат або який-небудь музичний інструмент.
         Не варто забувати, наскільки важливий для дітей активний відпочинок у літні канікули. Дитина повинна перебувати на вулиці не менше 3-4 годин на день. Нехай побігає з друзями на свіжому повітрі, пограє в командні ігри і, цілком ймовірно, повернеться додому з побитими колінами.
  Культурно-розважальні заходи також важливі для дітей у період канікул. Дізнайтеся, можливо, в місті проходить якась виставка, яка була б цікава школяреві, або яка-небудь концертна програма. Крім того, не варто забувати про кінозали, театри, музеї, планетарії, дельфінарії, акваріумах і т. п. Якщо у вашому місті чогось немає, можна запланувати екскурсії до найближчого міста, де є той чи інший заклад.

Ну і, звичайно, чудовою розвагою для дітей на канікулах стане спільний з вами відпочинок на морському узбережжі, річці чи просто сімейний пікнік на природі.

Немає коментарів:

Дописати коментар